Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Közösen a diákok érdekében Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. április 06.
ImageSzékesfehérvár Önkormányzata, a KLIK Székesfehérvári Tankerülete, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum, valamint a Székesfehérvári Intézményi Központ együttesen közel másfél milliárd forintot fordított összesen a tavalyi évben és idén bölcsődék, óvodák és iskolák felújítására, fejlesztésére, karbantartására.
Tovább...
 
Elengedhetetlen az önkéntes segítők megtartó ereje Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. április 06.
ImageA civil szervezetek működéséről, az egyes településeken nyújtott szolgáltatásaikról és a civilek támogatásáról tárgyaltak Székesfehérváron az EMMI Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága, Székesfehérvár Önkormányzata, valamint az Echo Innovációs Műhely képviselői.
Tovább...
 
Névadója előtt tiszteleg a héten a Bory Jenő Általános Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. április 05.
A megnyitóval kezdetét vette az az egyhetes programsorozat, melyet a névadó tiszteletére szerveztek a Székesfehérvári Bory Jenő Általános Iskolában. Hétfőn reggel az intézmény aulájában kiállítás nyílt, amely bemutatja a szobrászművész teljes életművét.
Tovább...
 
Székesfehérváriak a Zrínyi Ilona Matematikaverseny díjazottai között Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 05.
ImageKecskeméten rendezték meg a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjét, amelyen Fejér megyét 12 tanuló képviselte. A díjazottak között három székesfehérvári diák is büszkélkedhetett kiváló eredménnyel a Hétvezér Általános Iskolából; az intézmény az általános iskolák között országos III. helyezett lett.
Tovább...
 
Kékben ragyogott a belváros az Autizmus Világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. április 04.
Fehérvár ismét csatlakozott a „Ragyogjon kékben!” (Light It Up Blue) nemzetközi összefogáshoz és szombaton este ismét kékbe borult a város. Az akció célja volt, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élőkre és családjaikra. Sötétedéskor a Vörösmarty Színház és a Magyar Király is kékben ragyogott, volt kék lufis séta a belvárosban és Képekké vált magány címmel kiállítás nyílt a színházban.
Tovább...
 
Ma kezdődnek a JAK-napok Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 04.
József Attilára, az intézmény névadójára és a magyar költészet napjára emlékeznek a JAK-napok ünnepségsorozatán. Az április 4-7. között megrendezésre kerülő sportversenyekre, kulturális rendezvényekre, vetélkedőkre és szabadidős programokra mindenkit szeretettel várnak a József Attila Középiskolai Kollégiumban!
Tovább...
 
Megszépült a Bory-vár előtti tér és környéke Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. április 04.
ImageAz elmúlt évek hagyományait folytatva közös zöldterület-rendezést, szemétgyűjtést tartottak az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai. A környezetszépítő akción résztvevők a Bory-teret és környékét tették rendbe. Az újabb öreghegyi zöldterület-rendezést Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezte, aki a szemétszedéshez és a kertészeti munkákhoz szükséges eszközök biztosításában is segítette a nyugdíjas önkéntesek munkáját.
Tovább...
 
Drone Racing Hungary: remek nyitás Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. április 04.
Ilyés Zsolt, alias ZsolteeFPV győzelmével és hatalmas közönségsikerrel ért véget az első Magyar Multirotoros Drón Bajnokság, a Drone Racing Hungary nyitófutama Velencén.
Tovább...
 
Velencén indul a drónok versengése Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. április 03.
Hivatalos multirotoros drón bajnokság indul Magyarországon, melynek első versenyére Velencén kerül sor április 3-án. A helyi Korzó homokos partján megrendezésre kerülő eseményen igaz mini légi parádéval várja az érdeklődőket a Magyar Drón Egyesület, a szakmai szervező FPV Race Hungary, a médiatámogató Drone Hungary, valamint a helyi partner Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület (www.velenceturizmus.hu). A sorozat győztese képviselheti majd hazánkat az őszi világbajnokságon.
Tovább...
 
A Kézművesek Háza és a Mesterségek Háza is várja vendégeit Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. április 01.
Harmadik alkalommal szervez nyitott hétvégét a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége az országban működő népi kézműves alkotóházak, műhelyek és műhelygalériák számára. A kezdeményezéshez kapcsolódik a Kézművesek Háza és a Mesterségek Háza is. Mindkét helyen szeretettel várják azokat, akik szívesen ismerkednek a mesterekkel és mesterségeikkel.
Tovább...
 
A nemzet tanítóját köszöntötték Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. április 01.
ImageÉletútjának állomásait - népi dallamokkal és táncokkal felelevenítő - megható műsorral köszöntötték a székesfehérváriak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban Kallós Zoltán néprajzkutatót és népzenegyűjtőt 90. születésnapja alkalmából. A számos díjjal elismert Nemzet Művészének Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése „Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára” kitüntető címet adományozott, amit dr. Cser-Palkovics András adott át neki.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 Következő > Utolsó >>

Eredmények 13212 - 13222 / 20360